Nový mobil


Vždycky jsem si přála mít nějaký kvalitní mobilní telefon. Ale moji rodiče mi nikdy nepořídili drahý mobilní telefon, i když jsem si ho přála. Když jsem říkala rodičům, že bych chtěla mobilní telefon, aby mi třeba už k narozeninám a na Vánoce nic nekupovali, tak mi ho rodiče stále nechtěli pořídit. Když jsem se jich ptala, proč mi nechtěj pořídit mobil a že na brigádu ještě kvůli věku nemůžu, tak oni mi řekli, že se bojí, že ho rozbiji, že prý oni utratí třeba deset tisíc korun za nový mobilní telefon a jeho potom zničím. Přitom se ještě nikdy nic nestalo, že bych já něco někdy rozbila.

Na co máte mobil hlavně vy?

Když už jsem měla třeba drahou televizi a drahý notebook, tak i tak mi rodiče nechtěli koupit mobilní telefon. Absolutně jsem tohle nechápala! Rodičů jsem se stále dokola ptala, proč mi ho nechtějí pořídit. A oni mi řekli, že prý nechtějí, aby mi potom do toho kupovali kredit. Samozřejmě, že když někdo má mobilní telefon, tak by si také přál i kredit. Mobilní telefon je přece od toho, aby lidé si mohli volat anebo aby třeba mohli si psát zprávy. Textové zprávy anebo třeba hrát i mobilní hry. Já jsem tohle chtěla. Mám totiž nejlepší kamarádku, která má opravdu vždycky ten nejnovější mobilní telefon.

Konečně mám také iPhone.

A tak jsem se jí zeptala, jak to udělala s rodiči, aby jí pořídili mobil. Ona mi řekla, že prý si ho přála na Vánoce a že ho taky dostala. Tak super! Ona totiž měla úplně nový iPhone. Řeknu vám, že takováto technika, jako je mobilní telefon iPhone, tak to je něco. To má úplné grády. Rodičům jsem tady ukázala kamarádčin mobil a oni na to koukali a kroutili hlavou, protože vůbec netušili, že i moje kamarádka má takový drahý luxusní mobilní telefon. Holt, technika je technika. A technika hýbe světem. Nakonec to dopadlo tak, že rodiče mi také na další Vánoce tento luxusní mobilní telefon pořídili. Ani nevíte, jak jsem byla šťastná.