Lepší je si půjčit


Pokud si stavíte rodinný domek svépomocí čili sami, budete využívat nejrůznější půjčovny stavebního nářadí. Vždyť proč byste kupovali vlastní míchačku, když ji po postavení domku už k ničemu nevyužijete a jen by zabírala místo v garáži. Stejně tak to bude s drobnějším nářadím, jako jsou pily, vrtačky apod. Ale jedna věc, kterou si také určitě budete půjčovat, může být problém. Je to půjčovna lešení, kterých není mnoho a kde je také důležité ohlížet se na cenu, protože lešení budete potřebovat třeba i půl roku nebo rok a cena se pochopitelně odvíjí od délky zápůjčky.

lešení

Cena za pronájem lešení https://rabasleseni.cz/sluzby/pujcovna-leseni/ je tedy rozhodující faktor a lepší cena rozhodne i o tom, že si lešení necháte přivézt i z druhého konce republiky. Lešení si ale nepůjčují jen soukromníci pro stavbu svých rodinných domků, lešení si někdy půjčují i Společenství vlastníků bytových jednotek, protože ne každá stavební firma, která bude třeba na domě opravovat fasádu má své vlastní lešení a počítá s tím, že lešení si zařídí Společenství samo. A takové lešení pro výškovou budovu, to už je pěkných pár metrů čtverečních, které musíte lešením pokrýt. Cena proto rozhodně nebude nízká.

lešení

Pokud si budete půjčovat lešení, měli byste dbát na to, aby firma, která vám lešení pronajímá, měla potřebné certifikáty kvality. Lešení totiž spadá pod zařízení pro práci ve výškách a tím podléhá normám kvality. Pokud se vám budou zdát trubky lešení rezavé nebo dokonce děravé, tak okamžitě reklamujte a takovéto lešení vraťte půjčovně. S nekvalitním lešením není radno si zahrávat. Plánujete opravu fasády nebo zateplení domu či opravu střechy a budete potřebovat postavit kolem vašeho domu lešení? Potřebujete si půjčit levné a kvalitní lešení? Můžete kontaktovat firmu Rabas Group, která lešení k pronájmu nabízí a určitě se domluvíte k oboustranné spokojenosti.