Dovolená v září v tuzemsku


Také nemáte rádi přelidněné rekreační lokality, kde je hlava na hlavě, a kde nemáte vlastní soukromí? Toto jsou typické příklady pobytů u moře, například u Jadranu nebo na Costa Brava, kde se na pláži sejde několik stovek rekreantů, všichni tu leží na lehátkách nebo na dekách či osuškách, a připadáte si tu jako na fotbalovém stadionu, kde je plné hlediště, a kde každý pozoruje své sousedy v plavkách, nehledě na ty nepříjemnosti, pokud se tu objeví nějaká kráska a muži na ní mohou doslova nechat oči. Máte tohle zapotřebí? Mnoha lidem takováto dovolená nevyhovuje, a tak si ji naplánují buď mimo hlavní sezónu, anebo to úplně vzdají a namísto k moři jedou jen pár stovek kilometrů daleko, třeba do Jižních Čech.

České Budějovice

Rádi bychom vám připomněli, že byste letos mohli zajistit ubytování v centru Českých Budějovic Penzion u Rudolfa, anebo kousek dál od centra, na okraji městského parku Stromovka. Vypravte se tam na začátku září a využijte teplého počasí, kdy obvykle začíná babí léto, a podzim je ještě daleko. Děti začínají chodit do školy a vy tu budete mít spoustu času na sebe a na zábavný program. Nudit se tu určitě nebudete, neboť Českobudějovicko, Třeboňsko a Českokrumlovsko patří k nejkrásnějším oblastem naší země.

Český Krumlov

Na začátku září bývá ještě velmi teplo a v této době je ideální pronajmout si loď a splout si kus Vltavy na horním toku a doplout až do centra Budějovic, kde máte zajištěné ubytování. Můžete to naplánovat jako kombinaci plavby po Vltavě a cykloturistiky a k tomu lze výhodně pronajmout jízdní kola i lodě v mnoha půjčovnách, co na Vltavě působí. Na Vltavu se ale vypravujte mimo hlavní prázdninové termíny, a rozhodně vynechávejte celý červenec a první polovinu srpna – tehdy je tam opravdu plno a vaše dovolená se vám určitě líbit nebude. Proto vás směřujeme do těchto míst v září nebo alespoň poslední týden v srpnu.