Co pro vás znamená mít zapuštěný bazén na své zahradě


Bazén zapuštěný do země je pro někoho jen dírou v zemi s vodou, kam si může odskočit pro osvěžení, ale nic jiného od tohoto místa neočekává. My ostatní ovšem na zapuštěné bazény pohlížíme jinak, vnímáme je jako báječnou příležitost pro mnoho zábavných činností.

Skoky do vody – znáte snad lepší zábavu u vody, než cákání, stříkání a dopady na vodní hladinu? Nemusíte skákat výstavní šipky jako profesionální plavci, klidně postačí, když se s rozběhem do vody vnoříte po nohou. Velmi zábavné je to i ve dvou, pokud se s partnerkou při skoku držíte za ruce. V zapuštěném bazénu to půjde dobře, do nadzemního bazénu si ale nezaskáčete, a i kdybyste si tam donesli štafle, raději to nezkoušejte, protože to konstrukce nadzemních nádrží nemusí vydržet.

skákání do bazénu

Podvodní masáže a mazlení – milenci si dovedou najít prostředí vhodná pro objímání a mazlení a bazén se k tomu hodí naprosto skvěle. Ve zhotoveném bazénu do země dle ceníku můžete provádět i podvodní masáže a nemusíte být zrovna milenci, masáž si můžete dopřát i mezi přáteli, velice příjemná je masáž ramen a zátylku, horní části zad a chodidel. Voda k masáži přispívá jako chladicí médium a působí příjemně i na naše nervové receptory.

občerstvení u bazénu

Hry u bazénu – u bazénu vás bude víc bavit hrát karty a deskové hry, piškvorky, slovní kopanou nebo Pexeso. Můžete si tam odnést i házecí šipky, přes bazén si můžete posílat létající disk, a k vodě se samozřejmě dobře hodí i nafukovací nebo volejbalový či basketbalový míč.

Stolování u bazénu – zkoušeli jste už někdy položit na hladinu bazénu tác s obloženými chlebíčky a pojídat je z bazénového lehátka? Konzumace občerstvení je u bazénu vždy zábavnější, než jinde, zřejmě je to dáno vodním živlem. U bazénu báječně chutná i zmrzlina a také teplé nápoje, jako je káva nebo čaj. K bazénu se ale nehodí alkohol, nikomu z vás to nedoporučujeme vzhledem k nebezpečí utonutí při pádu do vody a v důsledku nekoordinovaných pohybů v opilosti.