Věnujte pozornost barvám posuvných dveří vestavěných skříní


Vestavěné skříně v Praze Sten skříně vytváří v mnoha případech poměrně velkou plochu uvnitř obytných místností, a tak bychom měli věnovat maximální pozornost dekoru posuvných dveří, který svým způsobem nahrazuje malbu zdiva nebo tapety. Volit můžeme mezi různými vzory, fotografiemi a také vybírat jednobarevné dekory dveří, které patří k nejoblíbenějším.

vestavěná skříň

Červené dveře – dáváte-li přednost dveřím červené barvy, počítejte s tím, že červená jednak zesiluje působení ostatních barev, a pak je to barva velmi teplá. Proto se hodí spíše do chladných místností a pro doplnění k barvám bílé, zelené a modré. Rozhodně se nehodí k černé, zde pak působí jako symbol zla.

Bílé dveře – bílá barva je univerzální a hodí se úplně ke všemu. Můžete jí kombinovat s dřevem, s kovem, se sklem nebo s plastem a stále to bude vypadat k světu. Bílá odráží nejvíce denního světla a opticky rozšiřuje místnost.

šaty ve skříni

Žluté dveře – žlutá barva je vhodná pro každého, kdo má problém s vyjádřením emocí radosti a schopnosti vlastního uspokojení. Napomáhá lidem s chorobami žaludku, jater a žlučníku a obecně s problémy s trávením. Žlutou milují zejména malé děti, připomíná jim Slunce nebo kvetoucí pampelišky.

Zelené dekory – všechny typy zelených dekorů podporují dobré mezilidské vztahy, klid a soustředění na práci i na odpočinek. K zelené se výborně hodí i bílá, navozuje potřebný pocit čistoty a svěžesti., hlavně u světle zelené barvy.

S modrou uspějete hlavně tam, kde chcete malovat, modelovat, hrát na klavír a provozovat další formy umění. Modrá je barvou kreativity, ale pamatujte, že je velmi studená, tak ji využijte tam, kde máte okno na jih. Ještě studenější barva je fialová a k té se dobře hodí žlutá, která ji doplní, co se týče pocitu svěžesti a radosti ze života. Fialová je barvou spirituality a propojuje nás se všemi živými tvory v pospolitost jednoty.